
Tak sampai 24 jam update status, hari ni dah takde. Tak sgup nk nengok vid ni. Alfatihah..
Seorang pelumba drag yang dikenali sebagai Apeh Jamal dilaporkan mavt ketika menjayakan perlumbaan drag Battle of The Kings di Litar Permotoran Terengganu, Gong Badak, Kuala Nerus hari ini.
RAKAMAN VIDEO ADA DI BAWAH SEKALI
Menurut laporan Kosmo! Online, Apeh atau nama sebenarnya Muhamad Hafez Jamal Jamaludin meninggal dunia akibat kecederaan parah.
Menerusi video tular di media sosial, kereta lumba yang dipandunya dilihat hilang kawalan sebelum terbabas merempuh pokok di tepi litar.
Berikutan kejadian tersebut, pihak penganjur telah menangguhkan perlumbaan sehingga tarikh yang akan dimaklumkan kelak.
Meninjau di laman Facebook, orang ramai terutama kenalan dan peminat sukan tersebut meluahkan kesedihan atas pemergian mengejut Allahyarham.
Rata-rata mengucapkan takziah kepada keluarga mngsa selain mendoakan rohnya dicucuri rahmat Allah serta ditempatkan dalam kalangan para solehin.
“Innalillahiwainnalillahirojiun..apa yang kita suka buat, adakalanya kem4tian itu datang di saat kita melakukan perkara yang kita suka..” – Mohd Zaidi
“Alfatihah. Smoga arwah ditempatkan dikalangan org2 yg beriman. Klau mcm ni org xkn kecam la. Dah ad kelengkapan keselamatan tp bnda nk jd jugk nk buat mcm mana. Semua dah tertulis. Pape pon takziah buat keluarga.” – Jason Bakar
SAKSI TEMPAT KEJADIAN KONGSI KISAH YANG BERLAKU PADA KERETA MNGSA
KUALA NERUS – Perlumbaan drag, Battle of the King (BOTK) 2022 di Litar Permotoran Terengganu di sini semalam dikejutkan dengan kemalngan mavt yang meragut nyawa seorang pesertanya.
Salah seorang saksi yang mahu dikenali sebagai Awaluddin mendakwa, sebelum kejadian, kereta dipandu mngsa baru dilepaskan dari petak permulaan.
“Tidak lama selepas itu, kereta tersebut dilihat tiba-tiba hilang kawalan sebelum terbabas.
“Ia kemudiannya melepasi trek perlumbaan sebelum merempuh sebatang pokok,” katanya ketika ditemui Kosmo! di lokasi kejadian di sini hari ini.
Awaluddin berkata, Apeh Jamal yang juga bapa kepada dua orang anak telah dikejarkan ke Unit Kecemasan Hospital Sultanah Nur Zahirah di sini.
Katanya, dia difahamkan pelumba drag terkenal tersebut meninggal dunia ketika sedang menerima rawatan di hospital tersebut.
Kemalngan mavt tersebut menyebabkan siri perlumbaan yang sepatutnya dijadualkan berakhir hari ini dibatalkan serta merta oleh pihak penganjur.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kuala Terengganu, Asisten Komisioner Abdul Rahim Md. Din yang dihubungi mengesahkan kejadian.
Tonton Video : SILA KLIK DI SINI
Sumber Kosmo
Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih Banyak!
PERHATIAN: Pihak admin tidak akan bertanggungjawab langsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami.
Sila pastikan anda berfikir panjang terlebih dahulu sebelum menulis komen anda disini. Pihak admin juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri
Sementara itu, anda boleh baca juga kisah-kisah lain yang menarik dan menghiburkan di bawah ini yang dikongsikan seperti berikut:
Jangan lupa like di bawah atau follow page kami. Terima Kasih
Be the first to comment